Urinär ansträngningsinkontinens

Urinär ansträngningsinkontinens (SUI) är ett allvarligt bekymmer för kvinnor i världen, vad gäller hälsa och livskvalitet. Ansträngningsinkontinens svarar inte på beteende- eller träningsbehandling och behandlas ofta kirurgiskt. Läs mer om ansträngningsinkontinens

Det finns flera kirurgiska alternativ för behandling av ansträngningsinkontinens. Den lämpligaste typen av behandling varierar beroende på typen och allvarlighetsgraden av patientens inkontinens.

Kirurgiska alternativ inkluderar:

  • Suspensionsprocedurer
  • Slyngingrepp
  • Injicerbara ämnen

Dessa alternativ ska diskuteras med patienten för att fastställa det bästa alternativet för dem.

Stäng

Produkter

Syntetiska slyngor

Syntetiska slyngor

Coloplast sortiment med slyngprodukter gör det möjligt för dig att välja den lämpligaste slyngan för varje patient. Lär dig mer om våra slyngor

Slyngingrepp har utförts i mer än 90 år och kan erbjuda en bra lösning för patienter med allvarlig ansträngningsinkontinens och försvagade muskler i bäckenbotten. Ett slyngingrepp kan skapa det urinrörstryck som krävs för att uppnå blåskontroll. Alla lämpliga icke-kirurgiska behandlingar ska prövas innan du väljer ett kirurgiskt ingrepp.


Coloplast erbjuder ett antal olika slyngor för behandling av ansträngningsinkontinens, via transobturator, suprapubisk och pubovaginal teknik för slyngplacering.

 

Fixeringsfria slyngor

Slyngor av typen transobturator och suprapubisk kallas även fixeringsfria och används för att behandla inkontinens genom att ge stöd för urinröret. Dessa är syntetiska slyngor som placeras i en U-formad eller hängmatteposition som håller upp urinröret och blåshalsen. Slyngan hålls dock på plats med hjälp av naturlig vävnadstillväxt istället för skruvar och suturer. Coloplasts Aris®slyngsystem är exempel på slyngor utan fixering. Altis-slyngan med enskilt snitt använder samma beprövade material som Aris®.

Ett annat alternativ är en pubovaginal slynga. Denna procedur kan även skapa tillräckligt med tryck på urinröret för att låta patienten behålla kontroll över urinblåsan.  Historiskt sett har pubovaginala slyngor tillverkats från patientens egen vävnad. Coloplast Suspend® fascia lata och Axis™ dermis är naturliga och pålitliga vävnader från kadaver som används för procedurer med urinrörsslyngor. De erbjuder ett beprövat alternativ till användning av patientens egen vävnad för en slynga för att stödja urinröret och blåshalsen.

 

Den lättaste på marknaden

Coloplasts sortiment med slyngor gör det möjligt för läkare att välja korrekt slynga beroende på patientens anatomi, preferenser och allvarlighetsgraden av inkontinensbesvären. Dessa är de lättaste slyngorna på marknaden som möjliggör en reproducerbar ersättning och spänning utan missformning av slyngan.

Stäng
Bulkmedel

Bulkmedel

Injicerbara bulkmedel används för att behandla kvinnor med urinär ansträngningsinkontinens p.g.a. intern sfinkterdysfunktion. Lär dig mer om våra bulkmedel

Urinär ansträngningsinkontinens (SUI) är tillfälligt ofrivilligt urinläckage p.g.a. ansträngning som att nysa eller hosta. Det finns två huvudorsaker till SUI: uretral hypermobilitet och svaghet i urinrörssfinktern; ett tillstånd som är känt som intern sfinkterdysfunktion (ISD).

Hypermobilitet och ISD finns båda hos de flesta SUI-patienter. För kvinnor med ISD erbjuder injektionsbehandling ett behandlingsalternativ med relativt låg risk och minimalt ingrepp. Bulkmedlet består av pyrolytiska koltäckta kulor suspenderade i glidgel baserat på betaglukan och vatten.

Stäng
Nål för urinblåseinjektion

Nål för urinblåseinjektion

Urinblåseinjektionsnålar levererar medicinering med låg viskositet, precis där det behövs. Läs mer om nålar för urinblåseinjektion

Coloplasts BoNee-nål för urinblåseinjektion har utvecklats i samarbete med läkare och levererar medicinering med låg viskositet exakt där det är avsett.
Pålitlig och precis:

  • Nål med 4 mm spets utformad för att optimera injicerad volym
  • Skyddslock för att förhindra skador
  • Liten nålstorlek för att förhindra blödning, vävnadsskador och smärta
  • Två storlekar för att uppfylla dina behov. Flexibelt och starkt hölje.
Stäng
Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion