Introduktion - Bäckenorganprolaps

Bäckenorganprolaps är ett progressivt tillstånd som blir värre med tiden. En prolaps försvinner inte utan behandling och kan kräva kirurgi för att lindra symtomen. Läs mer om bäckenorganprolaps

Bäckenorganprolaps är ett vanligt tillstånd hos kvinnor, särskilt efter klimakteriet. Det är vanligare hos kvinnor som har fått barn och/eller hysterektomi, men det kan förekomma i nästan vilken ålder som helst och hos kvinnor som inte har fött barn eller genomgått gynekologisk kirurgi. 

Termen prolaps betyder att ”falla från den normala positionen”. När en kvinnas bäckenorgan diskuteras, gäller detta normalt när urinblåsan, rektum, livmodern eller en kombination av dessa organ sviktar eller faller ned i vaginaltoppen. En prolaps kan inträffa gradvis över många år eller snabbt och plötsligt. 

 

Behandlingsalternativ

Som tur är finns det ett antal kirurgiska och icke-kirurgiska alternativ tillgängliga för behandling av prolaps. Valet av behandling varierar beroende på flera faktorer, inklusive typen av prolaps, hur allvarliga symtomen är och naturligtvis personliga preferenser. 

Innan du bestämmer dig för ett behandlingsalternativ ska du överväga alla risker, fördelar och antal lyckade behandlingar och diskutera dessa med patienten. Bäckenrekonstruktionskirurgi kan utföras genom vaginan eller genom buken. Den vaginala defekten repareras, normalt med ett stycke syntetiskt eller biologiskt material.

Coloplast erbjuder ett antal syntetiska och biologiska produkter för kirurgiska alternativ. 

Stäng

Produkter

Ultralätt syntetiskt nät

Ultralätt syntetiskt nät

Coloplasts prolapsreparationssystem består av redan tillskurna och anpassningsbara alternativ med polypropylennät för behandling av bäckenorganprolaps. Lär dig mer om våra nät
Sjukvårdspersonal

Coloplast erbjuder ett antal produkter för behandling av bäckenorganprolaps. Vårt reparationssystem består av redan tillskurna och anpassningsbara material för polypropylennät samt införings- och hämtningsenheterna som krävs för kirurgisk reparation av främre och bakre bäckenorganprolaps.

 

Vad är Restorelle®?

Över 10 år sedan bestämde sig urogynekologen Dr James Browning för att utforma ett nät som skulle utformas specifikt för den kvinnliga anatomin. Han trodde att dagens standardmaterial, ett styvt nät som normalt används för bråckkirurgi i buken, inte var lämplig för en kvinnas unika anatomi och vävnadsläkning. Därför skapade han en medicinsk anordning med minimal påverkan för behandling av bäckenorganprolaps: Restorelle® Smartmesh®.

Restorelle är ett fysiologiskt kompatibelt ultralätt nät som främjar kollagentillväxt för optimala resultat. 

Stäng
Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion