Stomi

Coloplast är en ledande tillverkare av produkter för personer med stomi. Vi har ett brett sortiment av stomiprodukter som är utformade för att passa olika stomityper och livsstilar. Oavsett om du är en idrottsman, resenär eller arbetar på kontor, har vi en produkt som kan hjälpa dig att leva ett aktivt och bekvämt liv med din stomi.

Läs mer här

Vårt sortiment inkluderar stomibandage, tillbehör, stomiplattor och påsar. Våra produkter är tillverkade av högkvalitativa material och är designade för att vara diskreta och enkla att använda.

Vi förstår att det kan vara utmanande att leva med en stomi, vilket är varför vi erbjuder träning och stöd för att hjälpa dig att anpassa dig till livet med din stomi.

Vårt team av erfarna specialister finns här för att svara på dina frågor och ge dig råd om hur du kan hantera din stomi på ett effektivt sätt.

Vi är stolta över att erbjuda högkvalitativa stomiprodukter och enastående kundservice till våra kunder. Kontakta oss idag för att lära dig mer om vårt sortiment av stomiprodukter och hur vi kan hjälpa dig att leva ett aktivt liv med din stomi.

Stäng
Mor visar sin stomipåse för sin son

Vad är en stomi?

Att förstå vad en stomi är och hur den skapas är ett viktigt första steg när du börjar ta itu med hur det kan påverka ditt dagliga liv.

Att förstå vad en stomi är
Stäng

Vad är en stomi?

En stomi är resultatet av en operation som är avsedd att ta bort sjukdom och lindra symtom. Det är en konstgjord öppning som låter avföring eller urin från tarmen eller urinvägen passera.

Stomin skapas från en ände av tarmen som tas ut genom bukens yta för att bilda stomin (öppningen). 


Ladda ned relevanta stomivägledningar:

Stäng
Animerad bild på kropp med stomiknopp

Hur ser en stomi ut och hur känns den?

En stomi är normalt fuktig och rödrosa och sticker ut något från din buk.

Stomins utseende och känsla
Stäng

Hur ser en stomi ut och hur känns den?

Efter operation kan din stomi vara ganska svullen till att börja med, men minskar i storlek efter ett tag – normalt 6 till 8 veckor efter kirurgi.

Ingen känsel, ingen smärta

En stomi har röd färg. Detta beror på att det är en slemhinna, precis som slemhinnan i din mun. Det finns ingen känsel i stomin, därför gör det inte ont att röra vid den.  Stomin kan blöda lite när den rengörs, särskilt i början, men detta är helt normalt och slutar kort efteråt.

Stäng

Kroppsprofil

<h2>Kroppar är olika – det är även stomibandage</h2>

Kroppar är olika – det är även stomibandage

Det är viktigt att ha ett stomibandage som passar din kroppsprofil. Alla kroppar är olika och kroppar förändras med tiden, därför kan det vara svårt att hitta rätt produkt. Coloplast kan hjälpa dig på flera sätt.

Hitta rätt produkt
Stäng

Kroppar är olika – det är även stomibandage.

Efter en stomioperation, kan din kroppsprofil ändras av flera olika anledningar. Dessa kan vara:

  • Viktökning eller viktminskning när du återhämtar dig från sjukdomen som orsakade operationen
  • Veck eller ärrbildning på huden runt din stomi
  • Utveckling av bråck kopplat till din stomi

Om din kropp förändras är det viktigt att se till att din stomipåse fortfarande har en bra passform.

 

Hitta rätt produkt

 En tät förslutning mellan stomibandaget och din hud är ytterst viktig för bra stomivård. Till exempel, om området runt din stomi ändras från normalt till mer inbuktad är det kanske dags att byta till ett konvext stomibandage. Du kanske även behöver använda ytterligare tillbehör.

Vårt onlineverktyg; BodyCheck, hjälper dig att fastställa din aktuella kroppsprofil och därigenom se om din kropp har förändrats avsevärt. Den föreslår sedan lämpligt stomibandage och tillbehör för dig.

Verktyget Stomi-GPS kan hjälpa dig att fastställa och finna lösningar för typiska stomibesvär, inklusive hudproblem.

Det är alltid en bra idé att rådgöra med din stomiterapeut gällande hur ditt stomibandage passar och vilka tillbehör som kan fungera för dig.

Stäng
Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion