Instruktionsfilmer för SpeediCath® och Peristeen® på kurdiska

Instruktionsfilmer om kateterisering för kvinnor

Instruktionsfilm för kompakta katerar för kvinnor

Hur man för in en kompakt kateter för kvinnor (SpeediCath Compact Eve)

Handledning för kompakta katetrar
Stäng

Hur man för in en kompakt kateter för kvinnor (SpeediCath Compact Eve)

ikon

Vill du prova denna produkt? Beställ prover

Stäng
Instruktionsfilm för standard katetrar för kvinnor

Hur man för in en kateter med standardlängd för kvinnor (SpeediCath Standard Female)

Handledning för kateter med standardlängd
Stäng

Hur man för in en kateter med standardlängd för kvinnor (SpeediCath Standard Female)

ikon

Vill du prova denna produkt? Beställ prover

Stäng

Instruktionsfilmer om kateterisering för män

Instruktionsfilmer om kateterisering för barn

Instruktionsfilmer om Peristeen vattenlavemang

 Lär dig hur man sköljer tarmen med ett vattenlavemangssystem

Instruktionsfilm om tarmsköljning för vuxna med ballongkateter

Regelbunden tarmtömning kan göra stor skillnad för din livskvalitet. Lär dig hur man sköljer tarmen med ett tarmsköljningssystem och ballongkateter.

Se den stegvisa instruktionsfilm om tarmsköljning
Stäng

Instruktionsfilm om tarmsköljning för vuxna med ballongkateter

ikon

Användning av Peristeen® varje dag eller varannan dag, enligt rekommendationen från din läkare eller sköterska, hjälper till att förhindra tarmläckage och förstoppning. Detta betyder att du inte behöver oroa dig för läckage och ha självförtroendet att göra vad du vill.

 

Ta din tid

Användning av Peristeen innebär att du måste vänja dig vid en ny rutin, men din ansträngning kommer att löna sig. Regelbunden tarmtömning kan göra stor skillnad för din livskvalitet.


De tre viktigaste sakerna att komma ihåg när du sätter igång: 

  • Använd Peristeen regelbundet. Håll dig till planen som läkaren eller sköterskan rekommenderade. Regelbunden tarmtömning med Peristeen hjälper till att förhindra läckage och förstoppning. Det kan även minska tiden som krävs för tarmvård. 
  • Hitta en tid då du kan tömma tarmen utan att bli störd eller stressad. Den exakta tiden då du tömmer tarmen är inte viktig, men försök att hålla samma tid varje dag så att du får en regelbunden rutin. 
  • Håll regelbunden kontakt med din läkare eller sköterska under de första månaderna när du använder Peristeen. De kan hjälpa dig med frågor och kan hjälpa dig att ändra din rutin vid behov. Du kan även kontakta Coloplasts kundservice för råd och support.
Stäng
Stegvis tarmvägledning för barn

Instruktionsfilm om tarmsköljning för barn

Att lära sig hur man tömmer tarmen är ett viktigt steg i ditt barns utveckling. Det hjälper dem att få självförtroende och ger dem frihet att delta i sociala aktiviteter som att simma eller leka med vänner.

Se stegvis tarmvägledning för barn
Stäng

Instruktionsfilm om tarmsköljning för barn

ikon

 

De flesta barn med spina bifida måste lita på sina föräldrar för att tömma tarmen, särskilt när de är yngre. Traditionella metoder för att förhindra tarmläckage och förstoppning inkluderar att byta diet, stolpiller, lavemang, förstoppningsmedel, avföringsmjukgörare och laxermedel.


Mer förutsägbart

Dessa metoder för tarmhantering är dock inte effektiva för vissa barn, eftersom du inte kan schemalägga när du får en tarmrörelse, vilket ofta leder till avföringsinkontinens.
Tarmsköljning är en typ av tarmvårdsrutin som säkerställer att tarmrörelser är både regelbundna och förutsägbara. Om sköljning utförs regelbundet hjälper det ditt barn att känna sig mer bekväm och förhindrar problem som tarmläckage och förstoppning.


Vad är egentligen tarmsköljning?

Tarmsköljning innebär att vatten förs in i tarmen via rektum med en rektumkateter. Vattnet stimulerar tarmen och spolar ut avföringen. Denna process tar cirka 30–45 minuter. Den nedre delen av tarmen är tömd efter sköljning. Tarmsköljning utförs varje dag eller varannan dag.

 

Det är viktigt att göra det regelbundet eftersom:

  • regelbunden sköljning förhindrar tarmolyckor, helt enkelt p.g.a. att den nedre tarmen inte innehåller avföring
  • regelbunden sköljning förhindrar kronisk förstoppning eftersom det stimulerar tarmrörelser, vilket betyder att de blir regelbundna 

 

Du måste se till att detta görs på ett säkert och korrekt sätt tills barnet lär sig att utföra sköljningen själv. Ta fram en bra, regelbunden rutin som fungerar och uppmana ditt barn att intressera sig för detta. De måste göra det själva när de blir äldre.


Det kan vara en bra idé att anteckna barnets framsteg. Som inspiration kan du ladda ned och skriva ut Tarmtömningsdagboken (PDF - 1MB).


Coloplast erbjuder ett tarmsköljningssystem som heter Peristeen®.

Stäng
Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion