Pancaking i din stomi - smörjande effekt kan hjälpa
Gå tillbaka Stomi-GPS

Det finns ett vakuum i påsen (pancaking)

Pancaking är ett sorts ”vakuum” som inträffar när det bildas ett undertryck inuti stomipåsen och påsen dras ihop. Detta kan leda till att avföringen inte hamnar längst ned i påsen utan samlas i början. En smörjande effekt kan hjälpa avföringen att falla till botten av påsen. Att använda filterskyddet som medföljer dina produkter kan hjälpa till att minska risken för pancaking.

Klicka på fliken Råd nedan för att läsa mer.

Rekommendationer

Brava® Multismörjande Deodorant Brava® Multismörjande Deodorant

Döljer lukt och smörjer påsen

Brava® Multismörjande Deodorant döljer lukt och ser till att innehållet alltid hamnar längst ner i påsen och inte runt din stomi. Den gör det även lättare att tömma påsen.

Läs mer

Brava Multismörjande Deodorant används i stomipåsen och finns på flaska om 240 ml och i enkla dosförpackningar. Dosförpackningen är praktisk att använda när du är borta eller ute och reser.

VIKTIGT! Du ska alltid prata med din stomiterapeut om du har några bekymmer.

Beställ prov
  • Det kan hjälpa att fånga luft i påsen. Innan du applicerar påsen, ska du sätta fast ett filterskydd och när skyddsremsan lossas ska du blåsa in luft i påsen för att skapa en luftficka. Applicera sedan påsen. Du kan även få in luft genom att placera en bomullstuss eller hopknycklad servett i påsen. 
  • Om du använder en 1-dels sluten påse och metoden ovan inte verkar hjälpa, ska du överväga att använda 2-dels stomibandage eller en tömbar påse och avlägsna vakuumet genom kopplingen eller öppna utloppet regelbundet, t.ex. varje gång du urinerar.
  • Användning av hängslen eller byxor med hög midja kan också minska trycket.

Kontrollera din stomi regelbundet.

Coloplast assistans ikon i turkos

Bli medlem i Coloplast assistans, så påminner vi dig att kontrollera din stomi regelbundet.

Stomikollen kan hjälpa dig att hitta eventuella problem som du bör söka hjälp för och kan ge dig positiv återkoppling när du är på rätt spår.

Coloplast assistans är vår service för dig med stomi, vi kan erbjuda hjälp när du behöver det.

Gå med i Coloplast assistans här

eller ring oss direkt på: 0300-332 56

Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion