Irriterad eller röd hud kan orsakas av rengöring och/eller borttagning av stomibandaget.
Gå tillbaka Stomi-GPS

Irriterad eller röd hud kan orsakas av rengöring och/eller borttagning av stomibandaget

Det översta hudlagret kan brytas sönder om häftan avlägsnas för våldsamt eller för ofta, eller om huden rengörs med sträva material som en grov tvättsvamp. Avlägsna alltid stomibandaget försiktigt och följ borttagningstekniken som du kan läsa mer om under "Råd".

Rekommendationer

Brava® Häftborttagning Brava® Häftborttagning

Häftborttagning som inte svider

Brava® Häftborttagning avlägsnar din basplatta och eventuella häftrester på huden, utan att vidhäftningen av nästa basplatta påverkas.

Läs mer

Häftborttagning används för att göra det lättare att avlägsna ditt bandage.

Brava® Häftborttagning underlättar borttagningen av din basplatta och eventuella häftrester på huden och den svider inte. Den innehåller ingen alkohol, svider inte och skadar inte huden. Den torkar på några sekunder och påverkar inte vidhäftning av en ny basplatta.

 

Brava® Häftborttagning finns som spray och våtservett. Den skonsamma sprayen gör det enkelt att avlägsna basplattan och våtservetten torkar försiktigt bort alla eventuella häftrester på huden. Våtservetten är praktisk när du inte är hemma eller är ute och reser, tack vare dess storlek.

 

Brava® Hudbarriär Brava® Hudbarriär

Hudbarriärprodukter som inte svider och skyddar mot läckage och häfta

Brava® Hudbarriär minskar hudproblem som orsakas av läckage och häftor utan att påverka basplattans vidhäftningsförmåga. En hudbarriär skapar en skyddande tunn film på huden för att skydda mot läckage och häftan.

Läs mer

Brava® Hudbarriär svider inte och kan minska hudproblem som kan uppstå i samband med läckage och av häftan. Den lämnar en tunn film på huden som skyddar den mot eventuella skador. Den torkar på ett par sekunder och bygger inte upp lager på huden, vilket gör att du kan applicera en ny häfta med en gång. Den finns som spray och som våtservett. Våtservetten är praktisk när du inte är hemma eller är ute och reser, tack vare sin storlek.

 

VIKTIGT! Du ska alltid prata med din stomiterapeut om du har några bekymmer.

Beställ prov
  • Finns det hudskador i ytterkanten under häftan så kan det vara bra att flytta häftan så att den täcker ett lite annorlunda hudområde runt stomin varje gång. Gör detta genom att flytta hålet som klipps i häftan.
  • Om du fortfarande upplever problem trots att du har följt de två råden ovan, finns det svagare typer av häfta som kan hjälpa dig. Ring våra produktrådgivare på 0300-332 56 för ytterligare vägledning. 

Kontrollera din stomi regelbundet.

Coloplast assistans ikon i turkos

Bli medlem i Coloplast assistans, så påminner vi dig att kontrollera din stomi regelbundet.

Stomikollen kan hjälpa dig att hitta eventuella problem som du bör söka hjälp för och kan ge dig positiv återkoppling när du är på rätt spår.

Coloplast assistans är vår service för dig med stomi, vi kan erbjuda hjälp när du behöver det.

Gå med i Coloplast assistans här

eller ring oss direkt på: 0300-332 56

Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion