Det kan vara en utmaning att rengöra runt stomin när du är utanför hemmet
Gå tillbaka Stomi-GPS

Det kan vara en utmaning att rengöra runt stomin när du är utanför hemmet

I situationer där tillgång till kranvatten och/eller ordentliga rengöringsmöjligheter är begränsade, kan det vara en utmaning att rengöra ordentligt runt stomin.

Klicka på fliken Råd nedan för att läsa mer.

Rekommendationer

Brava® Häftborttagning Brava® Häftborttagning

Häftborttagning som inte svider

Brava® Häftborttagning avlägsnar din basplatta och eventuella häftrester på huden, utan att vidhäftningen av nästa basplatta påverkas.

Läs mer

Häftborttagning används för att göra det lättare att avlägsna ditt bandage.

Brava® Häftborttagning underlättar borttagningen av din basplatta och eventuella häftrester på huden och den svider inte. Den innehåller ingen alkohol, svider inte och skadar inte huden. Den torkar på några sekunder och påverkar inte vidhäftning av en ny basplatta.

 

Brava® Häftborttagning finns som spray och våtservett. Den skonsamma sprayen gör det enkelt att avlägsna basplattan och våtservetten torkar försiktigt bort alla eventuella häftrester på huden. Våtservetten är praktisk när du inte är hemma eller är ute och reser, tack vare dess storlek.

 

VIKTIGT! Du ska alltid prata med din stomiterapeut om du har några bekymmer.

Beställ prov
  • Huden måste vara helt ren och torr för att häftan ska få optimal häftningsförmåga. Se till att använda mjukt tyg för att torka bort fukten. Har du en hårtork kan du använda den för att torka området runt stomin. Använd den på lämpligt avstånd och inte med för varm luft. 
  • Det kan vara en utmaning att hålla huden torr vid applicering om det kontinuerligt kommer avföring/urin från stomin. Det kan vara bra att linda lite gasväv runt stomin vid byte för att absorbera avföring/urin. 

Kontrollera din stomi regelbundet.

Coloplast assistans ikon i turkos

Bli medlem i Coloplast assistans, så påminner vi dig att kontrollera din stomi regelbundet.

Stomikollen kan hjälpa dig att hitta eventuella problem som du bör söka hjälp för och kan ge dig positiv återkoppling när du är på rätt spår.

Coloplast assistans är vår service för dig med stomi, vi kan erbjuda hjälp när du behöver det.

Gå med i Coloplast assistans här

eller ring oss direkt på: 0300-332 56

Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion