Gå tillbaka Stomi-GPS

Rätt passform

En produktlösning som passar bra spelar en viktig roll för att förhindra läckage och hålla huden frisk. Bra vanor vid byten hjälper dig också att hålla huden frisk.
Genom att följa rutinen Applicera, Ta bort, Kontrollera, kan du känna dig säker på att ditt stomibandage är mer säkert och pålitligt. 
Appliceras ditt stomibandage ordentligt, skyddar den huden runt din stomi mot läckage (en vanlig orsak till irritation) på ett mycket mer effektivt sätt.

En korrekt rutin för byte av stomibandage börjar med korrekt applicering av din basplatta.

Stomier förändras

Kom ihåg att formen och storleken på din stomi kan förändras med tiden. Detta är vanligt och betyder helt enkelt att du måste anpassa din klippmall efter stomin. Kontrollera att du applicerar stomibandaget på bästa sätt genom att kontrollera storleken på din stomi regelbundet, särskilt om du har bråck. Du bör alltid kontakta din stomiterapeut om du är osäker på något eller om du märker några förändringar på din stomi.

Kontrollera att du använder ett stomibandage som passar ordentligt

För att skydda huden runt din stomi är det viktigt att du använder ett stomibandage som passar ordentligt och hjälper dig att få en bra passform. Din kroppsprofil kan förändras med tiden, därför är det en bra idé att göra en kontroll då och då. Använd vårt online-verktyg BodyCheck.    

Länkar till video

Klicka här för att läsa om olika borttagningstekniker

Friskrivningsklausul   Läs alltid bruksanvisningen som medföljer produkterna före användning. 

Kontrollera din stomi regelbundet.

Bli medlem i Coloplast Care, så påminner vi dig att kontrollera din stomi regelbundet.

Stomikollen kan hjälpa dig att hitta eventuella problem som du bör söka hjälp för och kan ge dig positiv återkoppling när du är på rätt spår.

Coloplast Care är vår service för dig med stomi, vi kan erbjuda hjälp när du behöver det.

Gå med i Coloplast Care här

eller ring oss direkt på: 0300-332 56

Coloplast Care  ikon i turkos

Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion