För att du ska känna dig trygg i alla lägen behöver du en stomipåse som passar området runt din stomi perfekt. SenSura® Mio gör det lättare att hitta rätt påse för dig. Oavsett om området runt din stomi är platt, inbuktat eller utbuktat så finns det en SenSura Mio för säker passform som hjälper till att förhindra läckage och hudproblem.   

Ta reda på vilken SenSura Mio som passar dig bäst nedan.

Ta reda på vilken SenSura Mio som passar dig bäst

Har du utbuktat område runt din stomi?

 

Om området runt din stomi är utbuktat från buken så kan SenSura Mio Convex Flip vara lösningen för dig. Det är den enda basplattan som är speciellt framtagen för utbuktat område.  

 

Beställ gratisprover

Har du inbuktat område runt din stomi?

 

Om området runt din stomi är inbuktat så kan SenSura Mio Convex vara lösningen för dig. Den följer kroppens alla rörelser utan att kompromissa med stabiliteten.

 

Beställ gratisprover

Har du platt område runt din stomi? 

 

Om området runt din stomi är mer eller mindre i nivå med buken kan SenSura Mio vara lösningen för dig. Den har en elastisk häfta som följer den individuella kroppsformen.  

 

Beställ gratisprover

Mor visar sin stomipåse för sin son

Vad är en stomi?

Att förstå vad en stomi är och hur den skapas är ett viktigt första steg när du börjar ta itu med hur det kan påverka ditt dagliga liv. Att förstå vad en stomi är
Stäng

Vad är en stomi?

En stomi är resultatet av en operation som är avsedd att ta bort sjukdom och lindra symtom. Det är en konstgjord öppning som låter avföring eller urin från tarmen eller urinvägen passera.

Stomin skapas från en ände av tarmen som tas ut genom bukens yta för att bilda stomin (öppningen). 


Ladda ned relevanta stomivägledningar:

Stäng
Animerad bild på kropp med stomiknopp

Hur ser en stomi ut och hur känns den?

En stomi är normalt fuktig och rödrosa och sticker ut något från din buk. Stomins utseende och känsla
Stäng

Hur ser en stomi ut och hur känns den?

Efter operation kan din stomi vara ganska svullen till att börja med, men minskar i storlek efter ett tag – normalt 6 till 8 veckor efter kirurgi.

Ingen känsel, ingen smärta

En stomi har röd färg. Detta beror på att det är en slemhinna, precis som slemhinnan i din mun. Det finns ingen känsel i stomin, därför gör det inte ont att röra vid den.  Stomin kan blöda lite när den rengörs, särskilt i början, men detta är helt normalt och slutar kort efteråt.

Stäng
Man och kvinna fikar

Undrar du hur din stomi kommer att påverka ditt dagliga liv?

Det tar tid att anpassa sig till ett liv med stomi. Men det finns ingen anledning varför det ska hindra dig att göra de flesta saker som du redan gör, inklusive sport och socialt liv. Dagligt liv med en stomi
Stäng

Undrar du hur din stomi kommer att påverka ditt dagliga liv?

Efter din stomioperation kommer du att behöva tid att återhämta dig. Detta är helt normalt och tiden som krävs varierar från person till person. Din stomi kommer att förändras under de första veckorna efter operation, både vad gäller storlek och flöde. Du kan även gå upp eller ned i vikt under dessa veckor.

Börja använda en stomipåse
När du har stomi betyder det att du inte har någon kontroll över din avföring och /eller urin. Detta betyder att du alltid behöver ha en stomipåse som samlar upp ditt flöde.

Vill du veta mer om hur du får tag på stomiprodukter i det landsting du bor, kontakta vår kundservice eller prata med din förskrivare.


Frisk hud
För att din påse ska sitta fast ordentligt är det mycket viktigt att du håller huden runt din stomi frisk. När påsen fästs ordentligt finns det ingen risk för lukt från din stomi och mindre risk för hudirritation. Innan du lämnar sjukhuset kommer du att få utbildning i att välja och använda ditt stomibandage och vårda din hud. Broschyren Din guide till frisk hud kan vara en hjälp på vägen.

Vad gäller för mat och dryck?
Generellt sett kan du äta och dricka som vanligt. Pröva dig fram och se hur din stomi reagerar på olika typer av mat. Din stomisjuksköterska, kirurg eller läkare råder dig om du ska vidta särskilda åtgärder.

Generellt sett är din stomi inget hinder för arbete, socialt liv, sport, resor eller andra aktiviteter. Ditt allmänna hälsotillstånd – fysiskt och mentalt – spelar en stor roll när det gäller din livskvalitet efter din stomioperation.

Prata om det
Prata om detAtt prata med någon annan som verkligen förstår vad du upplever kan kännas tryggt. Du är verkligen inte ensam – det finns 1,9 miljoner människor i världen med stomi. Via din lokala patientförening kan du möta andra stomiopererade och få nyttiga tips, inspiration och personligt stöd.

Stäng

Applicering av 1 del och 2 dels SenSura Mio

Testa SenSura Mio - Det ledande varumärket inom stomi i världen

Beställ gratisprov av SenSura Mio

 

Vi kontaktar dig efter inskickat formulär angående din provbeställning.Vad använder du för stomibandage idag?*Vilken form på området runt stomin?*Välj den produkt som du vill prova*


Samtycke för provbeställning
Samtycke till marknadsföring
 

Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion