Upptäck SenSura® Mio Convex

Inspirerad av löparskons konstruktion - stabil men ändå flexibel

Åtta av tio stomiopererade med konvexa stomibandage upplever läckage. Därför introducerar nu Coloplast SenSura® Mio Convex – det första konvexa stomibandaget som helt anpassar sig efter kroppens rörelser och hudens former. Med inspiration från löparskons konstruktion, är SenSura® Mio Convex designad för att anpassa sig efter ojämna eller inbuktande områden runt stomin, och motverka risken för läckage. Läs mer om hur SenSura Mio Convex hämtat inspiration från löparskon
Stäng

Bekämpar stomiläckage med löparskor

Åtta av tio stomiopererade med konvexa stomibandage upplever läckage. Därför introducerar nu Coloplast SenSura® Mio Convex – det första konvexa stomibandaget som helt anpassar sig efter kroppens rörelser och hudens former. Med inspiration från löparskons konstruktion, är SenSura® Mio Convex designad för att anpassa sig efter ojämna eller inbuktande områden runt stomin, och motverka risken för läckage. 

Så kallade konvexa skal används för stomier som är insjunkna i huden. Den kurvformade konstruktionen lägger ett tryck mot kroppen så att stomin skjuts fram och kan tömma sitt innehåll på ett bra sätt. Studier som Coloplast gjort visar dock att 76 procent av de som använder konvexa lösningar ändå upplever läckage trots att konvexiteten ska motverka just läckage. Anledningen är att dagens konvexa skal är stela och saknar flexibilitet nog att kunna följa de ärr och veck som 80 procent av alla stomiopererade har(2).

– För att möta dessa utmaningar har vårt innovations- och designteam tittat på hur våra kroppar rör sig när de böjer och sträcker sig. Vi fann inspiration i andra saker som vi använder i vårt dagliga liv; till exempel löparskor som böjer sig och rör sig med våra fötter för att både ge flexibilitet och stabilitet för användaren, säger Rasmus Hannemann Møller, Vice President vid Products & Brands på Coloplast. 

SenSura® Mio Convex har ett anpassningsbart konvext skal med integrerade flexlinjer. Detta ger både den nödvändiga stabiliteten och stödet för att skjuta fram stomin, och flexibiliteten som gör att den kan anpassa sig efter kroppens former och rörelser. 86 procent av användarna upplever en god eller väldigt god komfort jämfört med liknande produkter och 83 procent känner sig säkra eller väldigt säkra i jämfört med andra produkter(3).

Eftersom det är en konvex produkt är det särskilt viktigt att du låter en stomiterapeut hjälpa dig med utprovningen. SenSura Mio Convex finns i olika konvexa djup och därför skiljer sig sättet vi kan erbjuda prover åt. I de fall vi inte kan låta dig prova en riktig produkt kommer vi att skicka dig ett så kallat demo-ex, som också ger en god känsla av produkten. Ring oss på telefon 0300-332 56 om du har frågor eller önskar personlig rådgivning.

 


Stäng

Här beställer du enkelt gratis prover eller demo-ex av SenSura Mio Convex

Jag vill upptäcka*


Personuppgifter


Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion