Nyhet! Stomibandage för dig med utbuktade områden

Vill du prova nyheten SenSura Mio Convex Flip?

Anmäl ditt intresse i formuläret så kontaktar vi dig när vi kan skicka prov.

Det kan vara svårt att hitta ett stomibandage som passar över bråck och utbuktningar. Nya SenSura® Mio Convex Flip är det första stomibandaget som specifikt har tagits fram för personer med ett utbuktat område. Den stjärnformade basplattan sluter tätt om det utbuktade området som en hand som håller i en boll eller en sjöstjärna som sitter på en sten, vilket ger färre rynkor och veck. Den elastiska häftan och flexzonerna säkerställer att produkten kan följa med i kroppens rörelser. 

För utbuktade områden

Bråck

Stomibråck - vad är det?

Ett stomibråck är en utbuktning av huden runt stomin. Långt ifrån alla stomiopererade får bråck, men de som får det är oftast kolostomiopererade. Läs mer och ladda ner en broschyr
Stäng

Vad är stomibråck?

Några av de problem ett bråck kan orsaka är tyngdkänsla och någon kan uppleva svårigheter att irrigera. Dessutom kan bråcket orsaka så kallade kosmetiska problem, det vill säga det kan vara svårt att använda sina vanliga kläder, bråcket kan vara i vägen när man ska knyta skorna och magen blir ”sned”. I några fall uppstår bandagerings- och läckageproblem, vissa får ont och i sällsynta fall kan bråcket klämmas inåt, vilket också kan orsaka magsmärtor.

 

Vad orsakar bråck?
Varför bråck uppstår vet man faktiskt inte. Det man vet är att bukmuskulaturen försvagas i samband med stomioperationen. Hos vissa resulterar det i att hålet i bukväggen blir gradvis större med tiden. Då kan en bit av tarmen glida med ut genom hålet i muskulaturen och lägga sig under huden som en bula. Men varför det blir så för vissa och inte för andra vet man alltså inte riktigt.

 

Läs mer och ladda ner PDF:en här (1.2 MB)

Stäng

Vill du prova? - Anmäl ditt intresse

Fyll i dina uppgifter nedan, så kontaktar vi dig när vi har prover tillgängliga.


SenSura Mio häfta

Elastisk häfta för bättre passform

Läs mer

Det finns inte två kroppar som är lika. Alla människor har kroppar i olika storlekar och former – och formerna ändras både under dagen och när vi rör oss. Därför’ är det’ en utmaning att hitta ett stomibandage som passar.

Huvudfördelar

  • SenSura Mio passar individuella kroppsformer och följer kroppens naturliga rörelser vilket ger en säker passform.
  • Magin ligger i häftans elasticitet; den kan sträckas och dras tillbaka. Hud har en naturlig elasticitet som hjälper den att böjas och sträckas när kroppen rör sig. SenSura Mio är elastisk liksom huden, därför böjs och sträcks den med din hud när din kropp rör sig.
  • SenSura Mio gör att du känner dig tryggare, så att du kan känna dig säker när du utför dagliga aktiviteter – även i sociala sammanhang.
Stäng
SenSura Mio gråa tyg

Färg och material för bästa möjliga diskretion

Läs mer

Nya SenSura Mio ser annorlunda ut än andra stomipåsar eftersom den är utformad för att ge bästa möjliga diskretion och ge ett ärligt utseende.

Huvudfördelar

  • Till skillnad från andra stomiprodukter är SenSura Mio tillverkad av ett material som vi annars brukar bära på kroppen, dvs. tyg. Det är mjukt och bekvämt mot huden och ger låg friktion mot kläder och känns inte blött efter att du duschat. Dessutom gör tyget att stomipåsen ser mer ut som ett klädesplagg än en medicinsk produkt
  • Färgen på SenSura Mio har valts bland hundratals färger eftersom färgen optimerar diskretion under alla klädfärger, – t.o.m. vitt.
  • SenSura Mio försöker inte imitera kroppen. Det är en ärlig produkt, ett personligt tillbehör som ger bästa möjliga diskretion så att du kan känna dig självsäker.
Stäng
SenSura Mio filter

Nytt filter för en bättre nattsömn

Läs mer

Har du någonsin haft problem med ballooning i din stomipåse? Det nya cirkelfiltret har ett unikt pre-filter som är utformat för att minska detta problem.

Huvudfördelar

  • Pre-filtrets uppgift är att skydda kolet och membranet eftersom dessa två delar är mycket känsliga för avföring. Därför täpps cirkelfiltret inte till så ofta att luftflödet genom filtret varar längre och du upplever mindre ballooning. 
  • Cirkelfiltret har bevisats minska ballooning med upp till 61 %. Cirkelfiltret förbättrar diskretion och hjälper dig att sova bättre på natten.
Stäng
Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion