Rynkor och veck kan leda till att häftan inte fäster ordentligt mot huden
Gå tillbaka Stomi-GPS

Rynkor och veck kan leda till att häftan inte fäster ordentligt mot huden

Läckage kan vara ett resultat av att häftan inte fäster ordentligt mot huden på grund av rynkor, veck eller andra oregelbundenheter i området runt stomin som gör det svårt att skapa en tät försegling.
Kom ihåg att alltid släta ut hudveck när du applicerar häftan. Klicka på länken och kontrollera att du följer bästa möjliga appliceringsrutin.
Glöm inte att kontrollera din stomi regelbundet, då både din stomi och din kropp förändras över tid.

Klicka på fliken Råd nedan för att läsa mer.

Rekommendationer

Brava® Formbar Ring Brava® Formbar Ring

En hållbar ring som ger bättre passform

Brava® Formbar Ring ger en hållbar förslutning mellan stomin och bandaget. Den är enkel att använda och kan formas för att passa din kroppsform.

Läs mer

 En formbar ring som används för att skapa en bättre förslutning mellan stomin och bandaget, vilket skyddar huden runt stomin.

 

Brava® Formbar Ring är mycket hållbar och står emot uppluckring, vilket gör det möjligt att få en bättre passform under användningstiden. Den är enkel att använda och kan formas för att passa din kroppsform. Detta ger en hållbar, bättre förslutning mellan din stomi och basplattan. Brava® Formbar Ring finns i tjocklekarna 2,0 mm och 4,2 mm.

Brava® Formbar Pasta Brava® Formbar Pasta

Hudvänlig pasta för ärr och veck

Brava® Formbar Pasta fyller i djupare veck och gropar i huden, vilket skapar en förslutning mellan basplattan och huden och hjälper till att minska läckage.

Läs mer

Brava® Formbar Pasta fyller djupare veck och gropar, vilket skapar en slät yta för basplattan och ger en förslutning mellan din hud och basplattan. Detta kan förhindra risken för läckage. Brava® Formbar Pasta absorberar fukt och förbättrar området runt den peristomala huden. Ta så mycket av pastan som du behöver och forma till önskad form.

 

Brava® Bälte Brava® Bälte

Ett diskret bälte för extra säkerhet

Brava®-bältet är tillverkat av ett mjukt och behagligt material och är diskret att använda. Det säkerställer att basplattan sitter på plats, vilket ger extra säkerhet.

Läs mer

Brava®-bältet är tillverkat av ett mjukt och behagligt material och har en diskret grå färg. Bältet finns i en standardstorlek och kan justeras för att passa din kropp. Ett bälte kan vara till hjälp om din mage är ojämn eller rund.

Brava®-bältet passar med alla SenSura och Assura basplattor med två bältesöron.

VIKTIGT! Du ska alltid prata med din stomiterapeut om du har några bekymmer.

Beställ prov

Kontrollera din stomi regelbundet.

Coloplast assistans ikon i turkos

Bli medlem i Coloplast assistans, så påminner vi dig att kontrollera din stomi regelbundet.

Stomikollen kan hjälpa dig att hitta eventuella problem som du bör söka hjälp för och kan ge dig positiv återkoppling när du är på rätt spår.

Coloplast assistans är vår service för dig med stomi, vi kan erbjuda hjälp när du behöver det.

Gå med i Coloplast assistans här

eller ring oss direkt på: 0300-332 56

Besök gärna webbplatsen Coloplast assistans om du vill veta mer om hur man undviker eller hanterar läckage.

Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion