Häftan lossnar från huden under användning
Gå tillbaka Stomi-GPS

Häftan lossnar från huden under användning

Kraftiga eller upprepade kroppsrörelser, fuktig hud eller användning av stomibandaget under längre tid än rekommenderat kan leda till att häftan lossnar från huden. Stomibandage med starkare häfta kan ofta hjälpa till att lösa problemet.

Klicka på fliken Råd nedan för att läsa mer.

Rekommendationer

Brava® Bälte Brava® Bälte

Ett diskret bälte för extra säkerhet

Brava®-bältet är tillverkat av ett mjukt och behagligt material och är diskret att använda. Det säkerställer att basplattan sitter på plats, vilket ger extra säkerhet.

Läs mer

Brava®-bältet är tillverkat av ett mjukt och behagligt material och har en diskret grå färg. Bältet finns i en standardstorlek och kan justeras för att passa din kropp. Ett bälte kan vara till hjälp om din mage är ojämn eller rund.

Brava®-bältet passar med alla SenSura och Assura basplattor med två bältesöron.

Brava® Elastisk Tejp Brava® Elastisk Tejp

Elastisk tejp som följer kroppens rörelser

Brava® Elastisk Tejp håller basplattan säkert på plats, är elastisk och följer din kroppsform och kroppens rörelser.

Brava® Elastisk Tejp finns även tillgängligt i andra former för att passa andra kroppsprofiler och andra typer av häftor.

Läs mer

Brava® Elastisk Tejp är framtaget för att förhindra att basplattans kanter lossnar eller rullar upp sig och håller din basplatta säkert på plats. Den är elastisk och följer din kroppsform utan att begränsa din rörelsefrihet. Det ger större säkerhet och gör att stomibandaget kan sitta kvar längre.

Den är också hudvänlig eftersom den absorberar fukt.

Du sätter tejpen på basplattans kanter och du väljer själv om du vill använda en eller två tejpbitar beroende på hur mycket du behöver.

Brava® Formbar Ring Brava® Formbar Ring

En hållbar ring som ger bättre passform

Brava® Formbar Ring ger en hållbar förslutning mellan stomin och bandaget. Den är enkel att använda och kan formas för att passa din kroppsform.

Läs mer

 En formbar ring som används för att skapa en bättre förslutning mellan stomin och bandaget, vilket skyddar huden runt stomin.

 

Brava® Formbar Ring är mycket hållbar och står emot uppluckring, vilket gör det möjligt att få en bättre passform under användningstiden. Den är enkel att använda och kan formas för att passa din kroppsform. Detta ger en hållbar, bättre förslutning mellan din stomi och basplattan. Brava® Formbar Ring finns i tjocklekarna 2,0 mm och 4,2 mm.

VIKTIGT! Du ska alltid prata med din stomiterapeut om du har några bekymmer.

Beställ prov
  • Överväg att använda den elastiska häftan SenSura Mio, som följer kroppens rörelser. Alternativt kan du prova en annan häfta som är utformad för att vara mer slitstark, t.ex. SenSura Xpro.

Kontrollera din stomi regelbundet.

Coloplast assistans ikon i turkos

Bli medlem i Coloplast assistans, så påminner vi dig att kontrollera din stomi regelbundet.

Stomikollen kan hjälpa dig att hitta eventuella problem som du bör söka hjälp för och kan ge dig positiv återkoppling när du är på rätt spår.

Coloplast assistans är vår service för dig med stomi, vi kan erbjuda hjälp när du behöver det.

Gå med i Coloplast assistans här

eller ring oss direkt på: 0300-332 56

Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion