Fuktig hud kan leda till att häftan lossnar från huden
Gå tillbaka Stomi-GPS

Fuktig hud kan leda till att häftan lossnar från huden

Häfta är utformad för att hantera ett visst mått av fukt. Men överflödig fukt från själva stomin eller från svettning kan leda till att häftan luckras upp, vilket slutligen leder till läckage och hudirritation.

Klicka på fliken Råd nedan för att läsa mer.

Rekommendationer

Brava® Formbar Ring Brava® Formbar Ring

En hållbar ring som ger bättre passform

Brava® Formbar Ring ger en hållbar förslutning mellan stomin och bandaget. Den är enkel att använda och kan formas för att passa din kroppsform.

Läs mer

 En formbar ring som används för att skapa en bättre förslutning mellan stomin och bandaget, vilket skyddar huden runt stomin.

 

Brava® Formbar Ring är mycket hållbar och står emot uppluckring, vilket gör det möjligt att få en bättre passform under användningstiden. Den är enkel att använda och kan formas för att passa din kroppsform. Detta ger en hållbar, bättre förslutning mellan din stomi och basplattan. Brava® Formbar Ring finns i tjocklekarna 2,0 mm och 4,2 mm.

Brava® Formbar Pasta Brava® Formbar Pasta

Hudvänlig pasta för ärr och veck

Brava® Formbar Pasta fyller i djupare veck och gropar i huden, vilket skapar en förslutning mellan basplattan och huden och hjälper till att minska läckage.

Läs mer

Brava® Formbar Pasta fyller djupare veck och gropar, vilket skapar en slät yta för basplattan och ger en förslutning mellan din hud och basplattan. Detta kan förhindra risken för läckage. Brava® Formbar Pasta absorberar fukt och förbättrar området runt den peristomala huden. Ta så mycket av pastan som du behöver och forma till önskad form.

 

VIKTIGT! Du ska alltid prata med din stomiterapeut om du har några bekymmer.

Beställ prov
  • Har du problem med överflödig fukt kan antalet byten av häftan anpassas för att hantera problemen. Klicka och ta reda på vad du ska leta efter när du byter häfta.

  • Kommer fukten från kraftig svettning, kan det vara bra att använda en neutral roll-on deodorant med antiperspirant i området som ska täckas av häftan. 

  • Det kan vara bra att använda en annan häfta som är utformad för att vara mer slitstark, t.ex. SenSura Xpro.

Kontrollera din stomi regelbundet.

Coloplast assistans ikon i turkos

Bli medlem i Coloplast assistans, så påminner vi dig att kontrollera din stomi regelbundet.

Stomikollen kan hjälpa dig att hitta eventuella problem som du bör söka hjälp för och kan ge dig positiv återkoppling när du är på rätt spår.

Coloplast assistans är vår service för dig med stomi, vi kan erbjuda hjälp när du behöver det.

Gå med i Coloplast assistans här

eller ring oss direkt på: 0300-332 56

Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion