Oro för läckage under intimitet
Gå tillbaka Stomi-GPS

Oro för läckage vid intima stunder

Oro kring läckage kan påverka självförtroendet. Detta kan vara en utmaning vid intima stunder och göra det svårt att inleda sexuell aktivitet.

Klicka på fliken Råd nedan för att läsa mer.

Rekommendationer

Brava® Elastisk Tejp Brava® Elastisk Tejp

Elastisk tejp som följer kroppens rörelser

Brava® Elastisk Tejp håller basplattan säkert på plats, är elastisk och följer din kroppsform och kroppens rörelser.

Brava® Elastisk Tejp finns även tillgängligt i andra former för att passa andra kroppsprofiler och andra typer av häftor.

Läs mer

Brava® Elastisk Tejp är framtaget för att förhindra att basplattans kanter lossnar eller rullar upp sig och håller din basplatta säkert på plats. Den är elastisk och följer din kroppsform utan att begränsa din rörelsefrihet. Det ger större säkerhet och gör att stomibandaget kan sitta kvar längre.

Den är också hudvänlig eftersom den absorberar fukt.

Du sätter tejpen på basplattans kanter och du väljer själv om du vill använda en eller två tejpbitar beroende på hur mycket du behöver.

Brava® Bälte Brava® Bälte

Ett diskret bälte för extra säkerhet

Brava®-bältet är tillverkat av ett mjukt och behagligt material och är diskret att använda. Det säkerställer att basplattan sitter på plats, vilket ger extra säkerhet.

Läs mer

Brava®-bältet är tillverkat av ett mjukt och behagligt material och har en diskret grå färg. Bältet finns i en standardstorlek och kan justeras för att passa din kropp. Ett bälte kan vara till hjälp om din mage är ojämn eller rund.

Brava®-bältet passar med alla SenSura och Assura basplattor med två bältesöron.

Brava® Formbar Pasta Brava® Formbar Pasta

Hudvänlig pasta för ärr och veck

Brava® Formbar Pasta fyller i djupare veck och gropar i huden, vilket skapar en förslutning mellan basplattan och huden och hjälper till att minska läckage.

Läs mer

Brava® Formbar Pasta fyller djupare veck och gropar, vilket skapar en slät yta för basplattan och ger en förslutning mellan din hud och basplattan. Detta kan förhindra risken för läckage. Brava® Formbar Pasta absorberar fukt och förbättrar området runt den peristomala huden. Ta så mycket av pastan som du behöver och forma till önskad form.

 

VIKTIGT! Du ska alltid prata med din stomiterapeut om du har några bekymmer.

Beställ prov
  • Generellt sett bör du prata med din stomiterapeut för att lära dig om det finns någon typ av sexuell aktivitet du bör undvika.
  • Håll påsen ren och tom. Du kanske vill applicera en ny påse först. Du kan även använda en mindre påse för ökad diskretion.
  • Vissa väljer att använda stomiplugg för att uppnå diskretion. Andra kanske väljer en mindre mini-påse eller en sluten påse. Alla dessa val har mindre storlek, är mindre skrymmande och mer diskreta.
  • Män kan fundera på att använda ett linne som täcker påsen, eller en maggördel som hjälper till att hålla påsen på plats.
  • Är du kvinna kan intima underkläder som en underklänning, blusliv eller linne hjälpa dig att känna dig mer självsäker eftersom det täcker påsen. Öppna trosor som ger din stomi mer stöd när din kropp rör sig kan vara ett alternativ.
  • Ett annat produktalternativ är ett påsskydd. Dessa finns i ett antal olika färger och hjälper dig att känna dig mer diskret.

Kontrollera din stomi regelbundet.

Coloplast assistans ikon i turkos

Bli medlem i Coloplast assistans, så påminner vi dig att kontrollera din stomi regelbundet.

Stomikollen kan hjälpa dig att hitta eventuella problem som du bör söka hjälp för och kan ge dig positiv återkoppling när du är på rätt spår.

Coloplast assistans är vår service för dig med stomi, vi kan erbjuda hjälp när du behöver det.

Gå med i Coloplast assistans här

eller ring oss direkt på: 0300-332 56

Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion