Gå tillbaka Stomi-GPS

Irriterad eller röd hud samtidigt som du har avföring/urin på huden

Läckage kan vara en följd av dålig häftförmåga eller om häftan har luckrats upp, vilket orsakas normalt av att hålet i häftan klipps felaktigt. Hud som exponeras för avföring eller urin blir så småningom irriterad. Därför har de rekommenderade tillbehörsprodukterna utformats för att skydda mot läckage.

Klicka på fliken Råd nedan för att läsa mer.

Rekommendationer

Brava® Hudbarriär Brava® Hudbarriär

Hudbarriärprodukter som inte svider och skyddar mot läckage och häfta

Brava® Hudbarriär minskar hudproblem som orsakas av läckage och häftor utan att påverka basplattans vidhäftningsförmåga. En hudbarriär skapar en skyddande tunn film på huden för att skydda mot läckage och häftan.

Läs mer

Brava® Hudbarriär svider inte och kan minska hudproblem som kan uppstå i samband med läckage och av häftan. Den lämnar en tunn film på huden som skyddar den mot eventuella skador. Den torkar på ett par sekunder och bygger inte upp lager på huden, vilket gör att du kan applicera en ny häfta med en gång. Den finns som spray och som våtservett. Våtservetten är praktisk när du inte är hemma eller är ute och reser, tack vare sin storlek.

 

Brava® Formbar Ring Brava® Formbar Ring

En hållbar ring som ger bättre passform

Brava® Formbar Ring ger en hållbar förslutning mellan stomin och bandaget. Den är enkel att använda och kan formas för att passa din kroppsform.

Läs mer

 En formbar ring som används för att skapa en bättre förslutning mellan stomin och bandaget, vilket skyddar huden runt stomin.

 

Brava® Formbar Ring är mycket hållbar och står emot uppluckring, vilket gör det möjligt att få en bättre passform under användningstiden. Den är enkel att använda och kan formas för att passa din kroppsform. Detta ger en hållbar, bättre förslutning mellan din stomi och basplattan. Brava® Formbar Ring finns i tjocklekarna 2,0 mm och 4,2 mm.

Brava® Formbar Pasta Brava® Formbar Pasta

Hudvänlig pasta för ärr och veck

Brava® Formbar Pasta fyller i djupare veck och gropar i huden, vilket skapar en förslutning mellan basplattan och huden och hjälper till att minska läckage.

Läs mer

Brava® Formbar Pasta fyller djupare veck och gropar, vilket skapar en slät yta för basplattan och ger en förslutning mellan din hud och basplattan. Detta kan förhindra risken för läckage. Brava® Formbar Pasta absorberar fukt och förbättrar området runt den peristomala huden. Ta så mycket av pastan som du behöver och forma till önskad form.

 

VIKTIGT! Du ska alltid prata med din stomiterapeut om du har några bekymmer.

Beställ prov

Kontrollera din stomi regelbundet.

Coloplast Care Logo

Bli medlem i Coloplast Care, så påminner vi dig att kontrollera din stomi regelbundet.

Stomikollen kan hjälpa dig att hitta eventuella problem som du bör söka hjälp för och kan ge dig positiv återkoppling när du är på rätt spår.

Coloplast Care är vår service för dig med stomi, vi kan erbjuda hjälp när du behöver det.

Gå med i Coloplast Care här

eller ring oss direkt på: 0300-332 56

Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion