Produktinformation

Produktbeskrivning

Öppna för att se produktbeskrivningen.

Se beskrivning

Produktbeskrivning

Aris är en permanent, syntetisk, miduretral stödslynga som har utvecklats speciellt för implantation med transobturatorteknik. Aris ger en minimalt invasiv förfarande som undviker det retropubiska utrymmet och endast kräver minimala snitt i huden. Aris är en makroporös, stickad, entrådig polypropylenslynga som ger minskad risk för infektion och inflammation.


Låg elasticitet och mindre material

Arisslyngan har låg elasticitet på 7,5 %, vilket liknar kollagenfibrer. Detta gör att Aris lyftsele har en exakt spänningsfri justering. Aris har en tjocklek på 0,3 mm, den lägsta av alla slyngor på marknaden, vilket leder till mindre implanterat material och större stöd för urinröret. (Jfr 1)


Ingen hylsa eller spännsutur

Arisslyngan möjliggör enkelt och snabbt införande, utan hylsa eller spännsutur. Att ingen hylsa används minskar förfarandets komplexitet och operationstiden.


Inga hullingförsedda eller utstickande kanter

Arisslyngan sling har unika, värmeförseglade kanter utan hullingar som underlättar enkel passage under implantation, vilket hjälper till att minimera trauma på omgivande vävnad. Detta möjliggör även för en mycket låg partikelfrisättningsfrekvens, vilket minimerar risken för partikelmigration in i den omgivande vävnaden och inflammatorisk respons. (Jfr 1)


Val av införare

Aris slyngsystem levereras med Arisslynga och en uppsättning av 3 spiralformade införare och en platt böjd. Aris införare är ergo-dynamiska, vilket möjliggör enkelt grepp och passage genom utrymmet i obturatorn. Införarnas låga profiler på 3,1 mm är utformade för att minimera vävnadsskador under införandet samt minimera omfattningen av blind passage. (Jfr 1)

Referenser:
Data på fil - Coloplast

Stäng

Produktvarianter

Öppna för att se alla varianter av produkten.

Se produktvarianter
Stäng

Produktvarianter

Produkt- namn Artikel- nummer Kommentar produktvariant Antal /förp
Aris® Transobturator Surgical Kit UR3105 Transobturator Surgical Kit, 1.1cm x 60cm Polypropylene Sling w/Flat Curved & Helical Introducers 1
Stäng
Se skrivbordsversion