Produktinformation

Produktbeskrivning

Öppna för att se produktbeskrivningen.

Se beskrivning

Produktbeskrivning

SpeediCath® Compact för män är kompakt och diskret utan att äventyra funktion, säkerhet och hygien. Tack vare teleskopfunktionen är den enkel att styra och kontrollera under införande. SpeediCath® Compact för män kan föras in utan att röra vid den smorda delen och är klar att använda direkt med sitt enhetliga hydrofila ytskikt.

Stäng

Produktvarianter

Öppna för att se alla varianter av produkten.

Se produktvarianter
Stäng

Produktvarianter

Produkt- namn Kön/åldersprofil Artikel- nummer Charriére Ytskikt Längd Typ av tip Antal /förp
SpeediCath® Compact för män Män 286920 CH 12/18 Hydrofil, klar att använda 30 cm Nelaton 30
Stäng

Frågor och svar

Öppna för att se avsnittet frågor och svar.

Se detaljer
Stäng

Frågor och svar

F: Hur är det möjligt att göra SpeediCath Compact för män så liten?
S: Tack vare dess teleskopiska utformning är den hälften så stor som en vanlig kateter för män. Därför kan SpeediCath Compact för män förvaras, tas med, användas och slängas mer diskret.F: Kommer övergången att vara obehaglig när katetern används?
S: Du bör inte förvänta dig mer obehag när du använder SpeediCath Compact för män än när du använder en normal kateter som SpeediCath (1,2).

 


F: Hur öppnar jag SpeediCath Compact för män?
S: SpeediCath Compact för män är mycket enkel att öppna, till och med för män med nedsatt handfunktion. Håll kateterförpackningen lodrätt med locket vänt uppåt. Öppna förpackningen genom att vrida av locket.F: Hur förbereder jag en kateter för användning?
S: Inga förberedelser krävs, SpeediCath Compact för män är klar att använda direkt p.g.a. det hydrofila ytskiktet som även täcker de polerade kateterögonen. Detta säkerställer mycket jämn kateterisering under både införande och utdragning.

 


F: SpeediCath Compact för män är kortare än en normal kateter. Är längden tillräcklig för att tömma min urinblåsa?
S: SpeediCath Compact för män är utformad för att vara diskret och kortare än en vanlig kateter, men utan att kompromissa med säkerheten att tömma urinblåsan på ett effektivt sätt (3).

 


F: Jag använder normalt CH14. Kan jag tömma urinblåsan lika snabbt om jag använder SpeediCath Compact för män?
S: SpeediCath Compact för män är en ny typ av kateter - Med teleskopsfunktionen har den en flexibel del med CH 12, kombinerat med en stadigare del med CH 18. Tiden som krävs för att tömma en full urinblåsa är nästan samma för CH14 och SpeediCath Compact för män. Det tar cirka 4 sekunder längre att tömma en 400 ml full urinblåsa, men SpeediCath Compact för män är mycket lättare att föra in.F: Hur återförsluter och slänger jag katetern på ett diskret sätt?
S: Locket kan dras åt för att förhindra läckage. Efter användning sätter du helt enkelt tillbaka locket för att behålla diskretion och ingen kommer att märka att en kateter slängs.

 

Referenser

1) Bagi et al. Safety of a new compact male intermittent catheter: a randomized, 1 cross-over, single blind study in healthy male volunteers. Accepted for publication in Urologia Internationalis.
2) Chartier-Kastler et al. Safety of a new compact catheter for men with neurogenic bladder dysfunction: a randomized, crossover, open-labeled study. Submitted to Spinal Cord.
3) Domurath et al. Residual urine after intermittent catheterisation in males using a newly developed catheter (SpeediCath Compact Male) and a conventional male catheter (SpeediCath). Submitted to Spinal Cord.

Stäng

Huvudfördelar

SpeediCath Compact för män – den diskreta, kompakta katetern för män.

Diskret

Läs mer
Stäng

Diskret

SpeediCath® Compact för män är kompakt och diskret så att den är lätt att ta med i din ficka eller en väska. Ingen behöver veta att det är en kateter.

Stäng
SpeediCath Compact för män – den diskreta, kompakta katetern för män.

Klar att använda

Läs mer
Stäng

Klar att använda

SpeediCath Compact för män är redan smord och är klar att använda direkt utan att vatten eller smörjmedel behöver tillsättas, för att säkerställa att kateterisering tar så lite tid som möjligt.

Stäng
SpeediCath Compact för män – den diskreta, kompakta katetern för män.

Lätt att använda

Läs mer
Stäng

Lätt att använda

SpeediCath® Compact för män är lätt att öppna och enkel att avyttra. Den förlängningsbara utformningen gör den lätt att styra och kontrollera under införande, och tack vare styvheten finns det inget behov att röra vid själva katetern. Detta har uppnåtts utan att äventyra funktion, säkerhet eller hygien.

Stäng

Video och animationer

Omdömen från användare

Alternativ och tillbehör

SpeediCath® Standard

SpeediCath® Standard

SpeediCath® – tappningskatetrar som är klara för användning direkt

Se SpeediCath® Standard
SpeediCath® Compact Set

SpeediCath® Compact Set

Den enda kompakta helhetslösningen med kateter och påse

Se SpeediCath® Compact Set
Stäng
SpeediCath® Compact för män

Gratis prover - gratis frakt

Produkt: SpeediCath® Compact för män

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion