Produktinformation

Produktbeskrivning

Öppna för att se produktbeskrivningen.

Se beskrivning

Produktbeskrivning

SpeediCath Compact för män är utformad för diskretion eftersom den är kortare än en vanlig kateter och inte har ett medicinskt utseende. Denna kompakta design betyder att SpeediCath Compact för män är mer behändig att förvara, bära och slänga utan att detta påverkar hur lätt den är att använda.

SpeediCath Compact för män har ett unikt hydrofilt ytskikt och polerade kateterögon som är utformade för att minska friktion och öka komfort, vilket minimerar risken för skador på urinröret.

 

Fördelar med SpeediCath Compact för män:

  • Den mest kompakta katetern för män
  • Kompakt och praktisk, både hemma och borta
  • Kan föras in utan att man rör vid den hydrofila ytan
  • 100 % återförslutningsbar efter användning
  • Klar för användning direkt p.g.a. det unika hydrofila ytskiktet
  • Fri från PVC och ftalater
Stäng

Produktvarianter

Öppna för att se alla varianter av produkten.

Se produktvarianter
Stäng

Produktvarianter

Produkt- namn Kön/åldersprofil Artikel- nummer Charriére Ytskikt Längd Typ av tip Antal /förp
SpeediCath® Compact för män Män 286920 CH 12/18 Hydrofil, klar att använda 30 cm Nelaton 30
Stäng

Frågor och svar

Öppna för att se avsnittet frågor och svar.

Se detaljer
Stäng

Frågor och svar

F: Hur är det möjligt att göra SpeediCath Compact för män så liten?
S: Tack vare dess teleskopiska utformning är den hälften så stor som en vanlig kateter för män. Därför kan SpeediCath Compact för män förvaras, tas med, användas och slängas mer diskret.F: Kommer övergången att vara obehaglig när katetern används?
S: Du bör inte förvänta dig mer obehag när du använder SpeediCath Compact för män än när du använder en normal kateter som SpeediCath (1,2).

 


F: Hur öppnar jag SpeediCath Compact för män?
S: SpeediCath Compact för män är mycket enkel att öppna, till och med för män med nedsatt handfunktion. Håll kateterförpackningen lodrätt med locket vänt uppåt. Öppna förpackningen genom att vrida av locket.F: Hur förbereder jag en kateter för användning?
S: Inga förberedelser krävs, SpeediCath Compact för män är klar för användning direkt p.g.a. den unika hydrofila ytskiktet som även täcker de polerade kateterögonen. Detta säkerställer mycket jämn kateterisering under både införande och utdragning.

 


F: SpeediCath Compact för män är kortare än en normal kateter. Är längden tillräcklig för att tömma min urinblåsa?
S: SpeediCath Compact för män är utformad för att vara diskret och kortare än en vanlig kateter, men utan att kompromissa med säkerheten att tömma urinblåsan på ett effektivt sätt (3).

 


F: Jag använder normalt CH14. Kan jag tömma urinblåsan lika snabbt om jag använder SpeediCath Compact för män?
S: SpeediCath Compact för män är en ny typ av kateter - Med teleskopsfunktionen har den en flexibel del med CH 12, kombinerat med en stadigare del med CH 18. Tiden som krävs för att tömma en full urinblåsa är nästan samma för CH14 och SpeediCath Compact för män. Det tar cirka 4 sekunder längre att tömma en 400 ml full urinblåsa, men SpeediCath Compact för män är mycket lättare att föra in.F: Hur återförsluter och slänger jag katetern på ett diskret sätt?
S: Locket kan dras åt för att förhindra läckage. Efter användning sätter du helt enkelt tillbaka locket för att behålla diskretion och ingen kommer att märka att en kateter slängs.

 

Referenser

1) Bagi et al. Safety of a new compact male intermittent catheter: a randomized, 1 cross-over, single blind study in healthy male volunteers. Accepted for publication in Urologia Internationalis.
2) Chartier-Kastler et al. Safety of a new compact catheter for men with neurogenic bladder dysfunction: a randomized, crossover, open-labeled study. Submitted to Spinal Cord.
3) Domurath et al. Residual urine after intermittent catheterisation in males using a newly developed catheter (SpeediCath Compact Male) and a conventional male catheter (SpeediCath). Submitted to Spinal Cord.

Stäng

Huvudfördelar

En revolution inom kateterdesign

En revolution inom kateterdesign

Läs om den mest kompakta katetern för män
Stäng

En revolution inom kateterdesign

Sättet du tömmer urinblåsan på är din ensak och SpeediCath Compact för män behåller diskretionen. Det’ är den mest kompakta katetern för män på marknaden tack vare den revolutionerande och prisbelönta designen. Katetern är lätt att använda och gör inga kompromisser vad gäller säkerhet eller hygien.

 

Fördelar

  • Fick betyget ”diskret” av 96 % av användarna
  • Fick betyget ”enkel att använda” av 85 % av användarna
  • Klar för användning direkt p.g.a. det unika hydrofila ytskiktet
  • Kan föras in utan att man rör vid det hydrofila ytskiktet
Stäng
Den här katetern har förändrat mitt liv helt och hållet

Den här katetern har förändrat mitt liv helt och hållet

Läs berättelser från Dan och andra användare
Stäng

Den här katetern har förändrat mitt liv helt och hållet

“Den här katetern har förändrat mitt liv helt och hållet”
Dan, användare av SpeediCath® Compact för män.

För tvåbarnspappan Dan betyder SpeediCath Compact för män skillnaden mellan ja och nej. När Dans multipel skleros ledde till försämrad kontroll över urinblåsan, blev hans liv mer och mer begränsat. Det hörde till vanligheten att han undvek att lämna huset eftersom han var rädd för att inte vara nära en toalett. Men intermittent kateterisering började ge honom nytt självförtroende och med den extra diskretion och behändighet som SpeediCath Compact för män erbjuder, ‘är Dan som säger Ja’ på god väg tillbaka.

Se videon för att höra Dans berättelse.

 

“Det är mycket viktigt för mig att jag kan behålla samma fritidsintressen som innan”
Mike, användare av SpeediCath® Compact för män.

Bergsvandraren och försäljningschefen Mike behöver en kateter som fungerar lika bra i bergen som i vardagslivet. Därför’ väljer han SpeediCath Compact för män. “Den stora fördelen med den här produkten är att du kan använda den på ett diskret och snabbt sätt, både i vardagen och när du reser,” förklarar Mike. “Den’ är också lätt att ta med sig och det ger mig mer frihet när jag’ är på långa resor i bergen. Jag har en resa på sex veckor till Nepal senare i år och med SpeediCath Compact för män har jag den perfekta katetern för en lyckad resa.”

Se videon för att höra Mikes berättelse.

 

“Jag kan ta mig till platser som jag aldrig vågade besöka innan”
Christophe, användare av SpeediCath® Compact för män.

Christophe älskar extremsporter och säger att den diskreta designen och säkra förpackningen på SpeediCath Compact för män’ gör det till en naturlig del av hans aktiva livsstil. Christophe ’kitesurfar, skärmflyger, åker skidor, kör terrängfordon och seglar och befinner sig ofta på platser som är svåra att nå,– platser han inte’ skulle drömma om att vara på utan de unika egenskaperna som’ SpeediCath Compact för män erbjuder’. Den enkla användningen, den diskreta designen och höga kvalitén betyder att den är oumbärlig för fransmannen. Han säger: “SpeediCath Compact för män har gett mig min glädje för sporten tillbaka.”

Se videon för att höra Christophes berättelse.

Stäng
Prisbelönt kateter

Prisbelönt kateter

Läs mer om vårt prestigefyllda produktdesignpris
Stäng

Prisbelönt kateter

SpeediCath Compact för män har vunnit det prestigefyllda produktdesignpriset Medical Design Excellence Awards. SpeediCath Compact för män har en revolutionerande kompakt design som innebär en ny standard inom kateterdesign för män. Dessutom ser SpeediCath Compact för män inte medicinsk ut för att främja diskretionen. 

Stäng

Video och animationer

Omdömen från användare

Alternativ och tillbehör

SpeediCath® Standard

SpeediCath® Standard

SpeediCath® – tappningskatetrar som är klara för användning direkt

Se SpeediCath® Standard
SpeediCath® Compact Set

SpeediCath® Compact Set

Den enda kompakta helhetslösningen med kateter och påse

Se SpeediCath® Compact Set
Stäng
SpeediCath® Compact för män

Gratis prover - gratis frakt

Produkt: SpeediCath® Compact för män

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion