Utbildning är allt.
Hur ska vården annars bli bättre?

Vi vill göra skillnad och skapa förutsättningar för en mer patientsäker vård. För att öka tryggheten på våra avdelningar runt om i landet är utbildning och implementering av ny kunskap en viktig del på vägen.

Här kan vi på Coloplast hjälpa till. Vår utbildning Förebygg onödiga urinvägsinfektioner är framtagen för att du ska kunna hjälpa dina patienter på ett säkert sätt. Läs mer om utbildning och våra satsningar nedan.

Utbildning för ökad patientsäkerhet

Utbildning för ökad patientsäkerhet

Den medicinska utvecklingen sker snabbt och för att kunna erbjuda en uppdaterad behandling är det viktigt att personalen inom vården får tid och möjlighet till fortbildning och utbildning. Utan tillgång till vidare kunskapsutveckling kan patientsäkerheten bli lidande. Läs mer
Stäng

Utbildning för ökad patientsäkerhet

I patientsäkerhetslagen1 beskrivs vårdpersonalens ansvar och rättigheter till vidareutbildning. Enligt den ska vårdpersonal utföra sina arbetsuppgifter enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. Det betyder att man som personal inom sjukvården har en skyldighet att kräva utbildning för att uppfylla lagens krav.

För att skapa ett organiserat patientsäkerhetsarbete framgår det även enligt SKL:s nationella ramverk för patientsäkerhet att vårdpersonal ska identifiera riskområden och förebygga risker i vården, samt att verksamhetsnära ledning på olika nivåer ska skapa strukturer och förutsättningar för en kultur som stödjer ett systematiskt patientsäkerhetsarbete2.

Att lyckas med ett patientsäkerhetsarbete handlar till stor del om förebyggande åtgärder som fungerande rutiner, rätt val av produkter samt tillgång till relevant utbildning. Här vill vi bidra. Vi vill göra skillnad och främja patientsäkerhetsarbetet inom vården, både med hjälp av säkrare produkter som förebygger vårdrelaterade infektioner och med hjälp av utbildning samt implementering av ny kunskap.

Vår utbildning Förebygg onödiga urinvägsinfektioner är framtagen helt med patientsäkerheten i fokus, för att du ska kunna hjälpa dina patienter på ett enkelt och säkert sätt. Tillsammans kan vi göra skillnad för en mer patientsäker vård. 

Läs mer om våra utbildningar här.


Källor:

1. http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/patientsakerhetslag-2010659_sfs-2010-659

2. https://webbutik.skl.se/sv/artiklar/nationellt-ramverk-for-patientsakerhet.html

Vidare läsning:
www.skl.se/patientsakerhet
­– https://webbutik.skl.se/bilder/artiklar/pdf/7164-901-0.pdf

Stäng
Avgörande kunskap – tillgänglig för alla

Avgörande kunskap – tillgänglig för alla

De allra flesta som arbetar inom vården känner ett stort behov av fortbildning för att hålla sig uppdaterade och för att kunna erbjuda sina patienter en säker vård, men vardagen på våra sjukhus ger sällan optimala förutsättningar för vidareutbildning, bland annat på grund av tidsbrist. För att underlätta utbildningsarbetet är lättillgänglighet en viktig komponent. Läs mer
Stäng

Avgörande kunskap – tillgänglig för alla

Fortbildning är kritisk för våra vårdgivares kompetens och i förlängningen avgör det sjukvårdens kvalitet och säkerhet. I arbetet med att säkerställa vårdkvaliteten och patientsäkerheten är alltså utbildning och fortbildning en avgörande del, men verkligheten inom vården begränsar ofta möjligheten att ta del av ny kunskap. 

Vi är medvetna om hur vardagen för personal inom vården kan se ut, att både tidspress och budget är ett hinder, och det har vi tagit hänsyn till i våra utbildningar. I tider av underbemanning och besparingar är det viktigt att göra ny kunskap både lättillgänglig, anpassningsbar och kostnadsfri.

Vi tycker att det ska vara enkelt att ta del av ny kunskap, därför skräddarsyr vi våra utbildningar utifrån de behov och förutsättningar som finns på just din avdelning. Vi är en hjälpande hand genom hela processen – från kartläggning och planering till genomförande och implementering.

Inom området blåshälsa har vi utvecklat en kostnadsfri onlinekurs baserad på SKL:s åtgärdsprogram Vårdrelaterade urinvägsinfektioner – åtgärder för att förebygga som stöd i det vardagliga arbetet mot vårdrelaterade urinvägsinfektioner1.

Här kan du läsa mer om utbildningen.


Källor:

1.  https://webbutik.skl.se/bilder/artiklar/pdf/7164-634-7.pdf

Vidare läsning
https://slf.se/var-politik/fortbildning/

Stäng
Behovsdrivna innovationer sedan 1954

Behovsdrivna innovationer sedan 1954

Personer med kontinensproblem och vårdpersonal möter fortfarande stora utmaningar varje dag. Vi har ett nära samarbete med båda dessa grupper för att hitta bättre lösningar för alla. Utbildning av vårdpersonal är ett verktyg vi använder, nya innovationer är ett annat. Läs mer
Stäng

Behovsdrivna innovationer sedan 1954

För att förstå dagliga rutiner och utmaningar för personer med tappningskateter, urinuppsamlingspåse, urindroppsamlare eller irrigationssystem, besöks dessa av vår personal på utvecklingsavdelningen som följer deras dagliga aktiviteter och rutiner noggrant. Detta hjälper oss att förstå deras utmaningar och översätta deras behov till effektiva lösningar. 

Vi har lyssnat och svarat sedan 1954
Ett nära samarbete med sjukvårdspersonal och personer som använder våra produkter är inget nytt hos Coloplast. Sättet som vi arbetar på började faktiskt år 1954. Elise Sørensen var distriktssköterska Hennes syster Thora hade just genomgått en stomioperation och var rädd för att gå ut ifall hennes stomipåse skulle läcka bland folk. Därför skapade Elise världens första häftande stomipåse, vilket gav Thora – och tusentals andra som henne – chansen att njuta av livet igen. En enkel lösning med stor betydelse. 

Stäng

Beställ mer information

Fyll i formuläret och beställ information till dina patienter


Jag vill beställa följande:

Samtycke vid beställning (gäller 12 månader)

Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion