Personalomsättning av idag
kräver vårdlösningar av idag

Inom delar av sjukvården är hög personalomsättning en utmaning. Ständig introduktion av nya medarbetare kan medföra att kunskapsnivån inom specifika områden blir svår att upprätthålla. Efterlevnaden av behandlingsrutiner riskerar att försämras. Moderna metoder, goda rutiner och katetrar som är klara att använda kan göra skillnad.

Det motverkar vårdrelaterade urinvägsinfektioner och ökar patientsäkerheten. Enklare rutiner med färre moment är också lättare att lära och lära ut vid introduktion av nya medarbetare. Ta ett steg mot målet att halvera antalet vårdrelaterade urinvägsinfektioner!

Smidiga produkter förenklar vid personalbrist

Smidiga produkter förenklar vid personalbrist

Vården har ett välkänt problem med personalbrist, samtidigt är patienttrycket ofta högt, bland annat för att vi blir allt fler äldre i populationen. Vid personalbrist får vårdpersonalen ett ännu tightare schema, och när varje minut spelar roll kan rätt produkter och moderna metoder vara avgörande. Läs mer
Stäng

Katetrar som underlättar hygienarbetet

Det råder brist på ett flertal yrkesgrupper inom sjukvården, ett problem som både påverkar vårdpersonalen och patientsäkerheten. Vetenskapliga studier och en enkät till chefer inom förlossnings- och akutsjukvården visar att bristande bemanning och kompetens ökar risken för vårdskador1.

Detsamma gäller inom äldrevården. Var tredje anställd på äldreboenden och var fjärde i hemtjänsten svarar att bemanningen är så dålig att det innebär risker för patienterna någon gång i veckan eller varje dag2.

Tillsammans kan vi förenkla arbetet mot en mer patientsäker vård. Smidiga produkter som är enkla och säkra att använda kan göra stor skillnad för patientsäkerheten.

 


 

Källor:
1. www.socialstyrelsen.se/nyheter/2018/okadriskforvardskadorvidpersonal-ochkompetensbrist
2. www.arbetet.se/2013/04/02/for-lite-folk-ger-vardrisker/

Stäng
Hög personalomsättning kräver moderna metoder

Hög personalomsättning kräver moderna metoder

Personalomsättningen inom vården är ett problem. Ny personal kräver tid, och tid är en bristvara i vårdens verklighet. Smidigare produkter som är enkla att använda är en förutsättning för att underlätta och minimera risker. Läs mer
Stäng

Hög personalomsättning kräver moderna metoder

Vårdförbundets tidning Vårdfokus genomförde en kartläggning år 2017 som visade att andelen sjuksköterskor som säger upp sig har fördubblats i flera landsting på bara några års tid1. Även Dagens Medicin har gjort en kartläggning av personalomsättningen på Sveriges universitetssjukhus där det framgår att flera storsjukhus har svårigheter att behålla personal2.

Ett problem som följer med att befintlig kompetens slutar och ny personal börjar är tiden det kräver. Det tar tid att lära upp ny personal och det tar för dem att komma in i sitt nya arbete. Med säkra produkter som är enkla att använda samt med implementeringshjälp och utbildning kan vi bidra och avlasta. Vi vill göra skillnad så att vårdpersonal runt om i landet får tid att fokusera på det allra viktigaste – att hjälpa sina patienter.

Läs om våra utbildningar här. 


 

Källor:

1. www.vardfokus.se/webbnyheter/2018/juni/sjukskoterskorna-lamnar-de-stora-sjukhusen/
2. www.dagensmedicin.se/artiklar/2018/06/13/tusentals-sjukskoterskor-lamnade-storsjukhusen/

Stäng
Ökat värde till vården

Ökat värde till vården

Det primära målet för vården och dess personal är att alltid kunna ge bästa möjliga vård till alla patienter. Med andra ord, få ut så mycket som möjligt av de resurser som finns, vilket är en svår uppgift. Vården brottas ofta med nedskärningsfrågor och måste konstant prioritera för att säkerställa att pengarna de använder leder till hälsoekonomiska förbättringar. Ekonomiska utvärderingar spelar således en allt större roll vid bedömningar av hur vårdens resurser ska fördelas. Läs mer
Stäng

Ökat värde till vården

Hur tillför vi bästa möjliga vård inom vårdsystemet?

Är vårdens utgifter en kostnad eller en investering? Skulle vårdens pengar kunna göra större nytta någon annanstans? Detta är några av de stora frågor som vårdpersonal står inför när de ska prioritera fördelningen av vårdresurser

Vad är ekonomisk utvärdering?

Ekonomisk utvärdering ger vårdpersonal tillgång till den information de behöver för att kunna genomföra prioriterade bedömningar inom vården. Ekonomisk utvärdering är i grund och botten en analys av kostnadseffektivitet och baseras på traditionell välfärdsekonomi - en jämförelse av priser på vårdinvesteringar till exempel för behandlingar, läkemedel, teknisk utrustning eller lokaler följt av en bedömning av hur kostnaderna och den förväntade effekten av denna utgift förhåller sig till varandra. Eftersom pengar bara kan brukas en gång är det viktigt att rätt beslut fattas. Hälsoekonomiska utvärderingar kan hjälpa vårdpersonal att fatta korrekta beslut. 

Stäng

Beställ mer information

Fyll i formuläret och beställ information till dina patienter


Jag vill beställa följande:

Samtycke vid beställning (gäller 12 månader)

Stäng

Gratis prover - gratis frakt

Tack för din beställning

Kvitto

Se skrivbordsversion